Кандидати в мери Києва не хочуть говорити про розвиток столиці - експерти

Середа, 23 квітня 2008, 13:23

Експерти Агентства моделювання ситуацій вказують на небажання кандидатів у мери Києва торкатися питань розвитку столиці під час виборчої кампанії.

Про це під час засідання Експертного клубу "Український вибір", присвяченому принципам формування виборчих списків партій, сказав заступник директора агентства Олексій Голобуцький.

"Кандидати в мери Києва, лідери списків не ведуть київської комунікації з виборцем, а оперують або загальнополітичними деклараціями, або ведуть деструктивну кампанію", - вважає він.

На його думку, для киян не актуальні питання статусу державної мови, вступу в НАТО або взаємні обвинувачення в незаконному розподілі землі.

"Кандидати повинні нарешті перейти етап візуалізації кампанії й приступити до змістовної її частини - боротьби концепцій розвитку й локальних програм", - зазначає Голобуцький.

На думку Голобуцького, політики забагато уваги надають PR-складовій кампанії, але при цьому не ведуть безпосереднього спілкування з виборцем.

"Кампанія, що триває менше 2-х місяців, не може ділитися на актуалізаційну та змістовну. Політики вже сьогодні повинні продемонструвати, чим вони будуть відрізнятися від своїх опонентів у разі приходу до влади", - резюмував експерт.

Нагадаємо, станом на 21 квітня київська територіальна виборча комісія зареєструвала 76 кандидатів у мери Києва.

Рада призначила позачергові вибори мера Києва й Київради на 25 травня.

Українські Новини