Росія вирішила безкоштовно поставляти газ у День незалежності України

Вівторок, 1 квітня 2008, 11:30

Росія вирішила безкоштовно поставляти природний газ середньоазіатського походження в Україну в День незалежності держави 24 серпня 2008 року.

Про це повідомило інформоване джерело у ВАТ "Газпром".

З його слів, зазначене рішення прийнято на вищому рівні, воно має посприяти налагодженню відносин двох країн у газовій сфері.

При цьому в Україну поставлятися буде тільки середньоазіатський газ, який тепер значно дешевший палива російського походження.

Співрозмовник агентства також зазначив, що російська сторона очікує від української влади аналогічної реакції, зокрема надання безкоштовних послуг із транзиту газу через свою територію в День Росії, 12 червня.

"У найближчі дні до Києва вилетить офіційна делегація Російської Федерації з пакетом пропозицій для остаточного підписання необхідних угод", - повідомив співрозмовник агентства, підкресливши, що українська сторона офіційно сповіщена про зазначені ініціативи.

Як відомо, Україна - найбільший транзитер російського газу в Європу.

В 2007 році Україна скоротила загальний транзит природного газу через свою територію на 10,42%, або на 13,4 млрд куб. м, порівняно з 2006 роком - до 115,2 млрд куб. м.

В Україну щорічно поставляється близько 55 млрд куб. м газу середньоазіатського походження.

"Економічна правда" за матеріалами Українських Новин вітає всіх із Днем сміху! Ця новина є розиграшем :)