ДУБИНА ПРОГНОЗУЄ ПОВНЕ ВРЕГУЛЮВАННЯ ГАЗОВИХ СУПЕРЕЧОК

Середа, 5 березня 2008, 17:58

Останні кроки, здійснені керівництвом НАК "Нафтогаз України" з урегулювання розбіжностей із ВАТ "Газпром" щодо постачання газу в Україну, дають підстави розраховувати на швидке досягнення позитивного, взаємоприйнятного рішення з цього питання.

Про це ЕП у середу заявив керівник "Нафтогазу України" Олег Дубина.

За його словами, відправною точкою врегулювання чинних протиріч є домовленості, досягнуті 12 лютого у Москві президентами України та РФ Віктором Ющенком і Володимиром Путіним.

Під час останньої телефонної розмови лідерів двох держав було підтверджено, що сторони діятимуть у руслі прийнятих рішень, які стосуються всіх аспектів співпраці: розрахунку за спожитий газ, обсягу поставок, ціни на паливо, схеми постачання, умов обліку та оплати.

"Це досить чіткі директиви для нашої спільної переговорної роботи, які не ставляться під сумнів ані нами, ні росіянами", - сказав він.

Окрім цього, він повідомив, що сьогодні вранці провів телефонну розмову з керівником "Газпрому" Міллером. Співрозмовники вказали на важливість продовження переговорів та домовились про поновлення в повному обсязі постачання палива в Україну та юридичне оформлення двосторонньої співпраці у сфері газопостачання на 2008 рік.

"Економічна правда"