"Нафтогаз" визначився з розташуванням першої української свердловини в Єгипті

Четвер, 20 березня 2008, 16:51

Відповідно до робочої програми з розвідки та розробки блоку Alam El Shawish East у Західній пустелі Єгипту, представники філії НАК "Нафтогаз України" у Єгипті та Єгипетської генеральної нафтової корпорації (ЄГНК) погодили місце розташування першої української розвідувальної свердловини Hg34/3.

Свердловина буде пробурена в межах родовища Харадіг, повідомили ЕП у прес-центрі "Нафтогазу". 

З метою визначення безпосередньо на місцевості розташування гирла майбутньої свердловини, 18 березня група фахівців філії компанії у Єгипті разом із представниками Геологічної служби ЄГНК виїхали у північну частину концесійної території. Роботи з визначення розташування гирла свердловини здійснювались під керівництвом єгипетського геолога філії компанії доктора Набіля Рашвана.

З метою будівництва свердловини зусиллями українського та єгипетського персоналу філії НАКу попередньо було виконано геологічне обґрунтування доцільності її буріння, розроблено та погоджено з ЄГНК програму буріння. Нині виконуються підготовчі роботи для проведення тендерів щодо оренди бурового устаткування, придбання матеріалів та надання послуг для будівництва свердловини.

Як відомо, за умовами концесійної угоди, впродовж трирічного періоду розвідки НАК "Нафтогаз" виступить підрядником робіт із пошуку та розвідки родовищ нафти на території блоку Alam El Shawish East. Інвестиції НАК "Нафтогаз України" в пошук запасів вуглеводнів на території блоку становитимуть не менше $20,2 млн.

Видобувні ресурси нафти блоку Alam El Shawish East, за оцінкою ДП "Науканафтогаз", підтвердженою висновком Державної комісії України із запасів, становлять не менше 73,5 млн тонн (категорія С-3), що еквівалентно 90% ресурсної бази суходолу України.

"Економічна правда"