Мінекономіки розповіло про успіхи українсько-російської торгівлі

Понеділок, 25 лютого 2008, 13:36

За попередніми даними Держмитної служби України, товарооборот між Україною і Російською Федерацією за 2007 рік збільшився, порівняно з 2006 роком, на 7,2 млрд дол., або на 32%, і становив 29,7 млрд дол. США.

Про це розповів міністр економіки Богдан Данилишин, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

"Значне зростання поставок як українських так і російських товарів, - наголосив Данилишин, - є наочним прикладом дружніх, партнерських відносин між нашими країнами".

Також було підкреслено, що наразі продовжується вирішення питання розширення традиційних українських товарів на ринку Російської Федерації.

Так, за 11 місяців 2007 року експорт української м'ясомолочної продукції до Росії збільшився в 2,5 рази, в порівнянні з аналогічним періодом 2006 року.

Зупинившись на питанні роботи Комітету економічного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії, Міністр економіки поінформував, що Міністерство економіки залишається координатором - секретаріатом української частки Комітету та підкреслив, що в Комітеті досягнуто взаєморозуміння з усіх питань економічного співробітництва.

У цьому контексті керівник економічного відомства звернув увагу на готовність проведення чергового засідання Комітету, яке, згідно з його регламентом, планується провести в першому кварталі поточного року в Києві.

"Членство України у СОТ сприятиме розвитку торговельно-економічних відносин із сусідніми державами. Мало того, участь Російської Федерації у СОТ сприятиме тіснішій співпраці між нашими країнами як на дво-, так і багатосторонньому рівні. Таким чином, у рамках СОТ для українсько-російських відносин відкриваються широкі перспективи взаємовигідної співпраці", - резюмував Данилишин.

ЕП