Yahoo не збирається погоджуватись на пропозицію Microsoft

Понеділок, 11 лютого 2008, 11:03

Американська інтернет-компанія Yahoo має намір відмовитися від пропозиції найбільшого у світі виробника програмного забезпечення Microsoft про купівлю інтернет-порталу за 44,6 млрд доларів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело, близьке до компанії.

Офіційно рада директорів Yahoo оголосить про своє рішення в понеділок.

Газета Wall Street Journal повідомляє про те, що Yahoo не збирається розглядати жодних пропозицій, нижчих за 40 доларів за акцію, тоді як Microsoft запропонував 31 долар.

Керівництво Yahoo вважає ціну, запропоновану Microsoft, заниженою, що, на думку аналітиків, свідчить про прагнення Yahoo змусити Microsoft збільшити суму пропозиції.

Як відомо, 1 лютого компанія Microsoft заявила про намір купити кожну акцію Yahoo! за 31 долар, оцінивши другий за величиною пошукач світу в 44,6 мільярда доларів.

Пізніше стало відомо, що Yahoo! Inc. може поєднати бізнес-альянс із іншою інтернет-компанією - Google - як альтернативу пропозиції Microsoft про купівлю за 44,6 мільярда доларів.

Керівництво Yahoo! Inc. готове відновити переговори з Google, які воно вело раніше. Однак цього разу їхньою основною темою стане пропозиція Microsoft про придбання Yahoo! Inc. шляхом викупу акцій інтернет-гіганта й оплати іншої частини готівкою.

Компанія Yahoo! Inc. заснована аспірантами Стенфордського університету Девідом Філо і Джеррі Янгом у січні 1994 року. Yahoo! Inc. володіє другою за популярністю в світі пошуковою системою і надає ряд сервісів, об'єднаних інтернет-порталом Yahoo! Directory. Портал містить у собі популярний сервіс електронної пошти Yahoo! Mail, один із найстарших і найпопулярніших в інтернеті.

"Економічна правда" за матеріалами NEWSru.com