БЮТ хоче заборонити алкогольним ТМ спонсорувати концерти та спортивні заходи

Понеділок, 3 грудня 2007, 13:03

Депутат Верховної Ради Валерій Писаренко (фракція Блоку Юлії Тимошенко) пропонує парламенту заборонити спонсорування телепередач, радіопередач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів із використанням знаків для товарів і послуг, за якими випускають алкогольні напої.

Про це сказано в законопроекті №1046 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України в частині обмеження реклами й реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів", зареєстрованому в Раді 27 листопада.

Відповідну зміну пропонують внести в закон "Про рекламу".

У пояснювальній записці підкреслено, що у вітчизняному законодавстві відсутній ряд вимог рамкової конвенції Всесвітньої організації охорони здоров'я в частині охорони здоров'я, виробництва, реклами й реалізації тютюнових виробів, боротьби з тютюнопалінням.

Нагадаємо, у вересні 2006 року депутат Писаренко вже пропонував Раді заборонити алкогольним ТМ спонсорувати теле- радіопередачі, концерти, спортивні заходи.

15 березня 2006 року Україна ратифікувала рамкову конвенцію Всесвітньої організації охорони здоров'я й боротьби проти тютюну, що включає ряд вимог до охорони здоров'я, виробництва, реклами й реалізації тютюнових виробів.

"Українські новини"