ТАС-Комерцбанк тепер відкликатиметься на Swedbank

Вівторок, 23 жовтня 2007, 17:12
Акціонери Swedbank, яки є 100% власниками АКБ "ТАС-Комерцбанку" так вирішили змінити назву банку на ВАТ "Сведбанк" . 15 жовтня відбулися збори акціонерів на якому були прийняти зміни до статуту цієї фінансово-кредитної установи.

Одночасно, акціонери ухвалили рішення про створення банківської холдингової групи "Сведбанк Фінанс" (Banking Holding Group Swedbank Finance). До складу групи увійдуть теперешні ТАС-Комерцбанк та ТАС-Інвест.

Процес ребрендінгу займе декілька етапів. За інформацію прес-служби ТАС-Комерцбанку, сьогодні відбувається перший етап – затвердження змін у Нацбанку, а тільки в грудні будуть узгоджені наступні етапі. Після того необхідно не тільки змінити фізичні написи на відділеннях, що складає основні операційні витрати, а й організувати іміджеву PR-кампанію. Експерт оцінюють вартість повного ребрендінгу в 15-30 млн. дол.

До сьогодні ребрендінг в Україні вже провели угорський ОТП-банк, та Райффазен Банк Аваль.

Нагадаємо, АКБ "ТАК-Комерцбанк" працює на ринку України з жовтня 1991 року. В липні 2007 року було закрито угоди з придбання цього банку разом з ТАС-Інвестбанком шведським Swedbank. Подвійна угода обійшлася шведському банку в 735 млрд. дол., або 4,6 їх капіталів (За підсумками попереднього року власний капітал обох фінансових установ склав 161,2 млн. дол.).

Згідно даних НБУ, за підсумками першого півріччя 2007 року за розміром загальних активів (5,441 млрд.грн.) банк займав 19-е місце серед 173 зареєстрованих банків в країні.

Swedbank було створено в 1820 році та входить до складу одноіменної групи. Його ринкова капіталізація складає більше 20 млрд. дол.

"Економічна правда"