В Україні хочуть створити "алкогольного монстра"

Понеділок, 17 вересня 2007, 15:25

Торговий дім "Мегаполіс", лікеро-горілчаний завод "Хортиця" й Одеський коньячний завод мають намір завершити угоду з об'єднання в єдиний холдинг до 2008 року.

Про це на прес-конференції в Одесі сказав власник ТМ "Хортиця" Євген Черняк.

"Ми можемо говорити, що ідеологічно вона (угода з об'єднання в холдинг) завершилася, структурно вона завершиться до кінця року", - сказав він.

Він зазначив, що ця угода дуже складна, тому що поєднується дуже багато активів, ведуться складні переговори, при цьому уточнив, що фінансовим партнером угоди виступає банк Credit Suisse (Швейцарія).

"Це угода високого рівня, і для того, щоб допомогти нам правильно й логічно побудувати відносини у фінансовому й структурному плані, ми звернулися до послуг банку Credit Suisse", - підкреслив він.

Зі слів Черняка, на сьогодні сторони угоди ще не можуть озвучити розподіл часток, а також посад усередині холдингу.

Він тільки повідомив, що колишній голова правління ОКЗ Роберт Гулієв відійшов від операційного управління підприємством (головою правління призначено Валерія Якуніна), і займається стратегічними питаннями, у тому числі питаннями закупівлі французьких коньячних спиртів, питаннями лобіювання коньячної галузі в державних органах, його посаду в холдингу Черняк поки не уточнив.

"Це буде посада, гідна людини, яку ми вважаємо найкращим фахівцем у коньячній галузі України", - додав при цьому він.

У свою чергу Гулієв сказав журналістам, що в умовах нинішньої конкуренції, коли на ринку активно працюють ботлерські компанії, реальний виробник коньяку не може втриматись і закріпитися на ринку іншим способом, ніж об'єднати свої зусилля з компанією, яка має відповідний потенціал, а також залучити інвестиції банку, умови якого дають конкурентні переваги такому об'єднанню.

"Об'єднання трьох компаній - лідерів у виробництві горілки, коньяку й дистрибуції дасть синергічний ефект", - підкреслив він.

Також Гулієв не виключив можливості, що в майбутньому до холдингу також може ввійти компанія "Одесавинпром" (ТМ "Французький бульвар"), але при цьому він підкреслив, що це можливо тільки у разі, якщо ця компанія стане лідером на своєму ринку.

Як повідомляло агентство, ТД "Мегаполіс", Одеський коньячний завод (ОКЗ) і лікеро-горілчаний завод "Хортиця" у квітні прийняли рішення про об'єднання в єдиний холдинг.

Раніше ОКЗ і ТД "Мегаполіс" співпрацювали в сфері продажів і дистрибуції.

Одеський коньячний завод випускає 16 видів коньяків, ОКЗ належить торговельна марка "Шустов".

Завод "Хортиця" було створено в 2003 році, інвестором виступила україно-датська компанія "Імідж Холдинг" (100% власник заводу), випускає продукцію під торговельними марками "Хортиця" й "Благов".

ТОВ "ТД "Мегаполіс" - найбільша українська дистрибуційна компанія на ринку міцного алкоголю, ексклюзивний дистриб’ютор торговельних марок "Хортиця", "Благов".

"Українські новини"