Тулуба звинуватили в неефективному використанні $400 млн.

Середа, 1 серпня 2007, 10:46

Рахункова палата звинуватила Міністерство вугільної промисловості в неефективному використанні 400 млн. дол., виділених на реформу вугільної промисловості.

У Секретаріаті президента (СП) вже заявили, що, якщо результати перевірки підтвердяться, вони ініціюють звільнення керівництва Мінвуглепрому і притягнення його до кримінальної відповідальності.

У звіті Рахункової палати за результатами перевірки Міністерства вугільної промисловості в період з 2005 року по I півріччя 2007 року йдеться, що Мінвуглепром з порушенням законодавства використовував більш ніж 2 млрд грн коштів держбюджету, що становить 58% загальної суми асигнувань на вугільну галузь.

Рахункова палата звинуватила міністерство в тому, що воно не забезпечило виконання основної умови надання державної підтримки вугільній галузі: скорочення собівартості вугільної продукції.

Крім того, на думку відомства, Мінвуглепром з порушенням затвердженого Кабміном порядку надання держпідтримки на скорочення собівартості надав 409 млн. грн. вугільним підприємствам, що працюють з прибутком. А також виділив з держбюджету на 604 млн. грн. більше коштів, ніж насправді вимагалося для покриття збитків вугільним підприємствам, що працюють без прибутку.

У Секретаріаті заявили, що звинувачення Рахункової палати можуть привести до зміни керівництва Мінвуглепрому.

"Звинувачення Рахункової палати є підставою для початку розслідування з боку Головного контрольно-ревізійного управління. Якщо ГоловКРУ підтвердить висновки рахункової палати, це стане підставою для втручання в ситуацію Генеральної прокуратури і зміни керівництва міністерства вугільної промисловості", - сказав перший заступник голови СП Олександр Шлапак.

Коммерсант-Украина