Азаров: Україна вступить до СОТ до кінця цього року

П'ятниця, 8 червня 2007, 11:58

Микола Азаров впевнений у тому, що на початку осені поточного року формальний розгляд заявки України на членство у Світовій організації торгівлі буде завершено і до кінця 2007-го країна стане членом цієї організації.

Про це перший віце-прем'єр сказав в інтерв'ю журналістам у п'ятницю.

"Я впевнений, що формальний розгляд нашої заявки щодо членства у СОТ буде завершено на початку осені... І я абсолютно однозначно говорю, що це не пов'язано ні з виборами, ні з урядами, а пов'язано з виконанням Україною тих зобов'язань, що ми на себе взяли. Я переконаний, що цього року ми будемо членами СОТ", - сказав Азаров.

Відповідаючи на питання про те, чи пов'язане затягування процесу з вступом України до СОТ з політичною ситуацією в країні, він підкреслив, що може однозначно сказати, що СОТ не керується такими міркуваннями.

"Насамперед, йде нормальний бюрократичний процес", - зазначив Азаров.

Він нагадав, що наприкінці минулого року були прийняті необхідні законодавчі зміни, на яких наполягала робоча група СОТ.

"Нам здавалося, що ми практично повністю домовилися по тих умовах, котрі знаходились в попередньому звіті робочої групи. Однак детальний аналіз фахівцями СОТ цих змін досить переконливо продемонстрував нашій стороні, а також стороні СОТ, що необхідне уточнення деяких позицій", - зазначив Азаров.

Він також нагадав, що такі зміни були недавно прийняті.

"Підписання цих змін президентом зараз йде. Принаймні, я вже візував вісім з одинадцяти цих законопроектів", - сказав Азаров, зазначивши, що ці зміни є невеликими і стосуються, в основному, аграрного сектору.

"Ми їх прийняли..., тобто формально до України з боку робочої групи не залишилося ніяких претензій", - підкреслив перший віце-прем'єр.

"Інтерфакс-Україна"