Ще один завод Ахметова збанкрутував

Четвер, 7 червня 2007, 19:07

Оголошено конкурс з відбору експерта-оцінювача для проведення оцінки активів підприємства-банкрута ВАТ "Єнакіївський коксохімічний завод".

В офіційній інформації філії Державного господарського управління Агентства з питань банкрутства в Донецькій області зазначається, що пропозиції потенційних учасників приймаються протягом 23 календарних днів з моменту публікації - до 29 червня.

При цьому пояснюється, що конкурсні пропозиції будуть розглянуті після 9 липня.

У 2006 році "Єнакіївський коксохімічний завод" збільшив виробництво коксу на 65,5% - до 765 тис. тонн. Підприємство входить до групи СКМ Ріната Ахметова і спеціалізується на виробництві коксу та продуктів переробки вугілля.

Нагадаємо, що раніше рішенням суду було оголошено банкрутом Свердловський машинобудівний завод, також підконтрольний Рінату Ахметову.

Позивачем у справі виступила торгово-промислова компанія "Укрвуглемаш" (зараз - ЗАТ НПК "Гірські машини"), співвласником якої також є Рінат Ахметов.

Голова профкому Свердловського машзаводу Олександр Петручик тоді заявив, що рішення суду стало логічним завершенням спланованого власником штучного доведення заводу до банкрутства.

"Економічна правда" за матеріалами "Остров", "Дєло"