В Україні перевірять ігорний бізнес через загибель персоналу

Понеділок, 4 червня 2007, 16:03

У червні Державний комітет України з промислової безпеки, охорони праці та гірського нагляду перевірить підприємства ігорного бізнесу України.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Держпромнагляду, підвищення уваги до ігорних закладів викликано різким збільшенням кількості випадків смертельного травматизму в залах ігрових автоматів.

Так, за 5 місяців 2007 р. уже загинуло 5 працівників даних підприємств, зокрема, у Донецькій області – 2 людини, по одній в Києві, Сумській і Харківській областях.

За аналогічний період 2006 р. випадків смертельного травматизму на підприємствах ігорного бізнесу не зафіксовано, підкреслює Держпромнагляд.

Державні інспектори приділять особливу увагу якості системи управління охороною праці, зокрема ефективності охорони залів ігрових автоматів, контролю керівниками підприємств над роботою співробітників, а також дотриманню вимог безпеки праці на робочих місцях.

За результатами перевірки, у випадку виявлення порушень нормативно-правових актів з охорони праці, інспектори Держпромнагляду мають повноваження призупинити діяльність будь-якого підприємства та притягти до відповідальності його керівників.

"Інтерфакс-Україна"