Семенюк знову не змогла продати 1% "Укртелекому"

Вівторок, 29 травня 2007, 11:08

Фонд державного майна не зміг продати 1% найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" на запланованих на 29 травня торгах на Українській фондовій біржі через відсутність заявок від потенційних покупців.

"Торги не відбудуться, оскільки немає заявок" - сказав представник УФБ.

25 травня ФДМ оголосив про виставлення 1% акцій "Укртелекому" на торги на УФБ на 29 травня.

За даними прес-служби ФДМ, судова заборона, через яку було зірвано торги з продажу 1% "Укртелекому" 22 травня на УФБ, поширюється тільки на 22 травня відносно УКФБ і на 8 червня відносно ПФТС.

Водночас якщо оголошені фондом за місяць біржові торги не відбулися, то незалежно від причини їх зриву, продаж акцій може бути перенесений на наступні торги на цій же біржі, і тому торги були перенесені на 29 травня, але цього разу не відбулися через відсутність заявок.

Прес-служба ФДМ відзначила, що дату наступних торгів з продажу 1% акцій "Укртелекому" на УФБ буде оголошено додатково.

Як повідомлялося, 21 травня в забезпечення позову, поданого підприємством "Дотрін-2002" хмельницького обласного товариства Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організації інвалідів України", Господарський суд Києва заборонив проводити аукціонні торги з продажу 1% "Укртелекому" на УФБ 22 травня і на ПФТС 8 червня, і внаслідок цієї заборони 22 травня торги на УФБ не відбулися.

На заплановані на 22 травня торги було подано 3 заявки.

ФДМ готує апеляцію на цю ухвалу, відзначаючи, що досі не отримав її належним чином (поштою), а ознайомитися з нею фонд зміг тільки після візиту представників виконавчої служби 22 травня на УФБ для перешкоджання проведенню торгів.

ФДМ виставив на торги на УФБ 22 травня 1% "Укртелекому".

Стартова ціна 1 акції - 1,15 гривні, таким чином, стартова ціна всього пакету акцій, що виставляється на торги, становить 215,352 млн. гривень.

ФДМ вирішив продати 37,86% акцій "Укртелекому" на міжнародних фондових біржах в серпні-грудні і ініціює випуск депозитарних розписок в даному обсязі, а 5% акцій - на п’яти українських фондових біржах, 50%+1 акцію - закріпити в держвласності.

26 січня Президент Віктор Ющенко схвалив приватизацію "Укртелекому" і Одеського припортового заводу.

2006 "Укртелеком" закінчив з прибутком 467,82 млн. гривень.

proUA