"ДніпроАзот" продадуть на початку червня?

Середа, 23 травня 2007, 14:29

Конкурс із продажу активів ВАТ "ДніпроАзот" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область), запланований на 25 травня, буде перенесений на початок червня, повідомило інформоване джерело.

"Конкурс попередньо буде перенесений не менш ніж на 2 тижні", - сказало джерело.

За його словами, причиною перенесення термінів конкурсу стало те, що не всі потенційні учасники встигли ознайомитися з умовами проведення торгів. Співрозмовник агентства зазначив, що, у першу чергу, мова йде про закордонні компанії.

Як повідомлялося, акціонери ВАТ "ДніпроАзот" на чергових загальних зборах 19 березня 2007 року прийняли рішення про продаж спільних валових активів підприємства або їхніх частин шляхом відкритих торгів.

У квітні ВАТ "ДніпроАзот" оголосило дату проведення торгів - 25 травня. При цьому початкова ціна активів декларувалася на рівні 1 млрд 754 млн 259,7 тис. гривень. Заявки на участь у торгах приймалися до 18:00 15 травня.

За оцінками експертів, ринкова вартість активів компанії коливається від 0,5 до 1 млрд доларів. За інформацією ЗМІ, на "ДніпроАзот" уже є п’ять претендентів - канадська PotashCorp, балтійська Achema, російські "Єврохім" та "Акрон", а також "український" підприємець Дмитро Фірташ.

ВАТ "ДніпроАзот" (м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.) спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, каустичної соди, хлору. Комбінат є одним з найбільших хімічних підприємств України.

За підсумками 2006 року ВАТ "ДніпроАзот" отримало чистий прибуток у обсязі 42,9 млн. грн. Статутний фонд компанії - 351 млн. 584 тис. гривень.