Папієв дав задній хід, бо жінки хвилюються

Середа, 16 травня 2007, 14:15

Проект Трудового кодексу, підготовлений до розгляду в другому читанні у Верховній Раді, не містить норми про можливе звільнення вагітних жінок у разі порушення ними трудового законодавства.

Про це повідомив міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів.

За словами міністра, "проект Трудового кодексу, проголосований в першому читанні, містив статтю 286, яка передбачала можливість звільнення вагітних жінок, якщо вони порушували трудове законодавство".

За цей проект Трудового кодексу проголосували і 78 депутатів від фракції "Наша Україна", зазначив Папієв.

За його інформацією, Міністерство праці та соціальної політики підготувало до другого читання пропозиції, відповідно до яких стаття 118 забороняє звільнення вагітних жінок за будь-яких обставин.

"У проекті закону на друге читання не передбачена норма про звільнення. Є повний захист у цьому питанні", - підкреслив міністр.

Папієв також заявив, що вважає аморальними дії опозиції, направлені на дискредитацію ініціатив Міністерства праці та соціальної політики.

"Звинувачувати мене, коли я ініціював відміну цієї норми... я це витримаю, але хвилюються жінки. Ніякого погіршення для вагітних жінок не буде", - гарантував міністр.

При цьому Папієв повідомив, що зараз Міністерство праці та соціальної політики розробляє механізми для того, щоб зацікавити роботодавців у прийомі на роботу жінок.

"Механізми, як зацікавити роботодавців прийняти на роботу вагітних жінок, щоб для них це було вигідніше, ніж відмовити їм у прийомі на роботу", - повідомив Папієв.

УНІАН