Папієв хоче, щоб Європа теж платила пенсії українцям

Четвер, 10 травня 2007, 20:53

Міністр праці й соціального захисту Михайло Папієв виступає за те, щоб виплата пенсій українцям, що знаходяться на заробітках за кордоном, здійснювалася Україною солідарно із країнами, у яких вони працювали.

Про це Папієв заявив на прес-конференції в четвер.

"У нас ведуться переговори із країнами Європи, з країнами Європейського союзу, щоб ми вийшли на солідарну складову пенсійного забезпечення цих громадян: щоб за ту частину виробничого стажу, який вони набули в Україні, їм пенсію платила Україна, а за інший виробничий стаж, який вони набули в країні, де вони є працюючими мігрантами... пенсію їм платила країна їхнього перебування", - сказав він.

Міністр сказав, що українські громадяни, що працюють за кордоном, платять внески у фонди соціального страхування іноземних країн.

За даними Папієва, на сьогодні за кордоном нелегально працюють 2,5-3 млн українців.

У квітні Кабінет Міністрів затвердив план дій щодо реалізації в 2007-2008 р. основних напрямків проведення державної політики зайнятості до 2009 року, де одним з основних завдань визначена легалізація зовнішньої трудової міграції громадян України й посилення їх соціального захисту.

Finance.ua