Облгазам дали другий шанс

Понеділок, 26 березня 2007, 19:01

До кінця I кварталу облгази не будуть передаватися на баланс компанії "Укргазмережі": їм вирішили дати шанс виконати умови договору по експлуатації мереж.

Про це повідомив голова Ради директорів ДК "Газ України" Сергій Зубов у вівторок на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів.

Зубов підтвердив, що на сьогодні у компанії "Укргазмережі" немає ліцензії на транспортування газу. "Ми вирішили витримати паузу", - зазначив він.

За словами Зубова, якщо облгази будуть, як це і передбачено договорами, 4% прибутку направляти на розвиток і ремонт мереж, їхнє підприємство ніхто відбирати не буде.

Глава ради "Газа України" зазначив, що за облгазами будуть спостерігати до 20 квітня, і за результатами I кварталу буде прийняте рішення: передавати їх на баланс компанії "Укргазмережі" чи ні.

Нагадаємо, у лютому при ДК "Газ України" була створена компанія "Укргазмережі", на баланс якої будуть передаватися підприємства по газопостачанню і газифікації (облгази), не виконуючі нормативи по капіталовкладеннях у державні газорозподільні мережі.

Раніше "Газ України" заявив про те, що шість українських облгазов - ВАТ "Львівгаз", ВАТ "Закарпатгаз", ВАТ "Чернівцігаз", ВАТ "Волиньгаз", ВАТ "Чернігівгаз", ВАТ "Івано-Франківськгаз" - можуть бути позбавлені права на обслуговування газорозподільних мереж, якщо вони не підпишуть договори оренди мереж у новій редакції.

ЛігаБізнесІнформ