Citibank дасть Рудьковському гроші на "наполеонівський проект" Львів-Луганськ?

П'ятниця, 16 березня 2007, 13:14

Citibank відгукнувся на пропозицію міністра транспорту Миколи Рудьковського і висловив зацікавленість у виділенні 7,4 млрд. дол. кредиту на будівництво концесійної автомагістралі Львів-Луганськ, повідомляє газета "Экономические известия".

Рудьковський, за його ж словами, веде зараз переговори з інвестиційним підрозділом Citibank щодо залучення грошей.

"Ми розглядаємо різні можливості для концесійного фінансування цього проекту. Можливо, буде створено спеціальний фінансовий заклад, який буде залучати і розподіляти фінансування", — розповів міністр.

Він зазначив, що інтерес до участі в тендері висловили й деякі інші банки, з якими зараз ведуться консультації.

Нагадаємо, 1 березня делегація з КНР на зустрічі з міністром транспорту Миколою Рудьковським заявила, що китайські банки розглядають можливість надання довготермінового кредиту у розмірі до 5 млрд. дол. на будівництво автобанів в Україні.
Раніше про свій інтерес до участі в консорціумі з будівництва автобанів в Україні заявили французькі компанії Vinci в Bouygues.

Як повідомлялось, міністр Рудьковський мотивує своє звернення до міжнародних банків відносно будівництва доріг тим, що у держави нема достатніх коштів для будівництва найближчим часом мережі доріг європейської якості.

proUA