Депутатів-опозиціонерів позбавлять зарплати за прогули

Середа, 14 березня 2007, 10:56

За час відсутності на пленарних засіданнях Верховної Ради представники фракції "Наша Україна" та Блоку Юліи Тимошенко, що прийняли рішення не брати участі в роботі сесії, не будуть отримувати заробітну плату.

Про це сказав перший заступник глави регламентного комітету Верховної Ради Сергій Сас (фракція БЮТ), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо вони (депутати-опозиціонери) не будуть відвідувати пленарні засідання, зарплата нараховуватися не буде", - сказав Сас.

При цьому він зазначив, що інші санкції до депутатів, з огляду на їхній особливий статус, передбачити складно. За словами Саса, до депутатів не можна застосовувати міри, передбачені трудовим законодавством, зокрема, такі, як оголошення доган, стягнення.

Інформацію про те, що представникам опозиції на час їхньої відсутності на пленарних засіданнях Верховної Ради не буде нараховуватися зарплата, підтвердив і заступник регламентного комітету Василь Кисельов (фракція Партії регіонів).

При цьому він висловив упевненість, що депутати від БЮТ та "Нашої України" будуть брати участь у роботі парламентських комітетів і за цей час отримають зарплату.