"Київенерго" почала відключати населення за борги

Середа, 28 лютого 2007, 17:15

Енергопостачальна компанія "Київенерго" почала відключати населення від електропостачання через борги.

Про це повідомив заступник керівника апарату голови правління "Київенерго" Юрій Борзілов, передає proUA з посиланням на "Українські новини".

"Ми вчора (27 лютого) відключили 150 осіб... і сьогодні збираємося відключити ще 150 осіб", - сказав він.

Борзілов зазначив, що компанія попереджала боржників за місяць до можливого відключення.

За його словами, борг населення перед "Київенерго" за спожиту електроенергію складає 52,361 млн. гривень при загальному боргу 353,708 млн. гривень.

У лютому населення розрахувалося за спожиту електроенергію на 59,3%.

Крім того, борг за тепло за всіма категоріями споживачів (окрім промисловості) складає 876,654 млн. гривень, рівень розрахунків складає 31,3%, або 70,343 млн. гривень.

За його словами, "Київенерго" знов отримала попередження компанії «Газ України» про обмеження постачань газу через борги.

Компанія також вимушена брати кредити, щоб розрахуватися з оператором оптового ринку електроенергії державним підприємством "Енергоринок".

Як повідомляло агентство, 23 лютого "Київенерго" заявила про намір припинити постачання електроенергії споживачам-боржникам, які мають постійну заборгованість (більше 2-х місяців).

У січні "Київенерго" звернулася до споживачів з проханням сплатити рахунки за енергію, спожиту в грудні 2006 року і січні, у зв’язку з низьким рівнем оплати.

"Газ України" неодноразово обмежував постачання газу на теплоелектроцентраль-5 і теплоелектроцентраль-6 (ТЕЦ-5, ТЕЦ-6), що знаходяться в управлінні "Київенерго".

2006 рік компанія "Київенерго", що забезпечує теплом і електроенергією Київ, закінчила з чистим прибутком 43,385 млн. гривень.

Теплова потужність ТЕЦ і котельних компанії складає 6 383 Гкал/ год.

50%+1 акція "Київенерго" знаходяться в державній власності і передані до статутного фонду Енергетичної компанії України, 12,73% володіє Київська міська рада, 11,97% - компанія "Іока Холдінгз ЛТД" (Кіпр).