Клюєв доручив Харківщині стати локомотивом економіки

Вівторок, 27 лютого 2007, 17:17

Харківська область повинна забезпечити поштовх розвиткові економіки України.

Про це у вівторок у Харкові заявив віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв на церемонії святкування 75-й річниці Харківської області, передає "Обком" з посиланням на УНИАН.

"Харківщина – була і залишається одним з найбільших індустріально-аграрних регіонів, а місто Харків друге, а може, і першою столицею України, будучи всесвітньо відомим науковим і культурним центром", - підкреслив Клюєв.

Він зазначив, що в цьому регіоні зосереджені галузі промисловості, що мають економічну та оборонну міць України. Зокрема, промисловий потенціал представлений високотехнологічними галузями, машинобудуванням, електротехнічною промисловістю, приладобудуванням, радіоелектронікою, авіакосмічною промисловістю.

За його словами, ці галузі зберегли свій потенціал і продовжують удосконалювати свої технології.

За словами віце-прем'єр-міністра, Харківська область займає ведучі місця за соціально-економічними показниками в Україні - приросту прямих інвестицій, темпах будівництва житла, обсягах роздрібної торгівлі і зростанню прибутку промислових підприємств.

Клюєв також відзначив, що в області зосереджені ведучі наукові школи, науково-дослідні інститути, а також унікальний для України досвід інноваційної діяльності.

"Харківщина повинна забезпечити поштовх розвиткові національної економіки", - підкреслив Клюєв.

Він також зачитав поздоровлення прем'єр-міністра Віктора Януковича і вручив видатним людям області урядові нагороди.