Дорога до стадіону Ахметова обійдеться в 150 млн. грн.

Вівторок, 20 лютого 2007, 16:50

За словами донецького мера Олександра Лук'янченко, вартість будівництва транспортної розв'язки по проспекту Миру та вулиці Челюскінців у районі будівництва стадіону "Шахтар" складає 150 млн. грн.

Про це він повідомив у вівторок за підсумками зустрічі з керівниками підприємства "Укравтодор", котре відповідає за будівництво.

Планом будівництва стадіону і прилягаючої до нього інфраструктури планується будівництво гостьової автостоянки на 5 тисяч автомобілів, тобто з розрахунку 1 автомобіль на 10 жителів.

Для того щоб забезпечити нормальний рух такої кількості автомобілів необхідно виконати істотну реконструкцію під'їзних колій.

Так, праворуч від проспекту Миру (з боку Калінінського району) уздовж берега Кальміуського водоймища буде побудована нова дорога, що з'єднає вулицю Байдукова і вулицю Челюскінців. У районі під'їзду до стадіону проспект Миру планується розширити. Вулиця Челюскінців буде розширена до 6 смуг руху (3 в одну сторону і 3 в іншу).

Засобу на реконструкцію вулиці Челюскінців і проспекту Миру закладені до кошторису будівництва стадіону. Будівництво дороги від проспекту Миру до вулиці Байдукова, а також капітальний ремонт трамвайних шляхів по вулиці Челюскінців від проспекту Миру до проспекту Титова будуть виконані за рахунок коштів міста, області і підприємства "Укравтодор".

"Весь цей обсяг робіт оцінюється в 150 млн. грн., з них дорога по березі Кальміуського водоймища - 76 млн. грн. Вчасно введення в експлуатацію нового стадіону ці роботи повинні бути виконані, тобто протягом 2007-2008 років", - відзначив Лук'янченко.

Обком