Янукович запропонував СОТ українську землю

Неділя, 28 січня 2007, 22:22

Генеральний директор СОТ Паскаль Ламі може підписати угоду про вступ України до СОТ в цьому році на українській землі. З такою пропозицією звернувся до нього під час зустрічі в Давосі Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, повідомляє прес-служба Кабміну. "Я запрошую вас в Україну на історичну подію - вступ України до СОТ", - сказав український прем'єр-міністр.

Під час зустрічі з Паскалем Ламі Віктор Янукович заявив, що уряд України на фінішній прямій щодо підготовки всіх необхідних документів для вступу України до СОТ. "Нашому уряду і коаліції вдалося консолідувати суспільство і народних депутатів навколо ідеї вступу до СОТ. Залишився останній крок для досягнення фінальної мети", - заявив Віктор Янукович, підкресливши, що після вступу в СОТ Україна має намір створити зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

У свою чергу Паскаль Ламі зазначив, що Україна є пріоритетною країною серед країн-кандидатів для Світової організації торгівлі. "Серед 23-х країн, що перебувають у процесі вступу, Україна очолює список", - підкреслив Паскаль Ламі. При цьому, на думку Генерального директора СОТ, ухвалення законів завдяки активним діям уряду засвідчує, що в Україні є політична воля завершити процес вступу і виконати всі інші умови, необхідні для завершення цього процесу.

Паскаль Ламі підкреслив, що Україні треба вирішити ще декілька невеликих питань. "Я не бачу серйозних проблем, які б могли затягнути процес вступу. Ті, що залишилися, є незначними", - заявив Паскаль Ламі, підкресливши, що Світова Організація Торгівлі зацікавлена якнайшвидше завершити процес вступу Україні до цієї організації.

На завершення зустрічі Глава Уряду України Віктор Янукович зазначив, що українська сторона готова до ефективної роботи з членами Робочої групи з розгляду заявки України про вступ до СОТ з метою верифікації прийнятих законів, узгодження державної підтримки у сфері сільського господарства та підготовки останньої версії звіту Робочої групи.