Чиновники не змогли розділити квоти на експорт зернових

Вівторок, 23 січня 2007, 23:36

Засідання Комісії з розгляду заявок на видачу ліцензій на експорт окремих видів сільськогосподарської продукції й розподілу квот, що було заплановано на сьогодні, не відбулося.

Про це ProAPK повідомив член Комісії, президент Української Зернової Асоціації Володимир Клименко.

"Не відбулося засідання через відсутність кворуму. З 8 членів Комісії прийшли тільки троє. У всіх інших були поважні причини" - сказав він.

Нагадаємо, що Україна з 14 грудня 2006 ввела квоти на експорт зерна до кінця поточного маркетингового року в обсязі 1 млрд. 106 млн. тонн. Квоти на експорт пшениці й жита становлять по 3 тис. тонн, ячменя - 600 тис. тонн, кукурудзи - 500 тис. тонн.

З 14 грудня також вступив у дію новий порядок видачі ліцензій на експорт зерна й розподілу квот, затверджений постановою уряду від 8 грудня.

Відповідно до порядку, розглядати заявки на видачу ліцензій на експорт зерна й розподіляти квоти повинна спеціально створена комісія з 8 чоловік на чолі з першим заступником міністра економіки Сергієм Романюком, заступником якого в комісії призначений заступник міністра аграрної політики Іван Демчак.

До складу комісії також увійшли представники Міністерства юстиції, Головного контрольно-ревізійного керування, Державної митної служби, Міністерства фінансів, екс-міністр аграрної політики, народний депутат Сергій Рижук і президент Української зернової асоціації Клименко.