Яценюк вважає, що Ющенко захистив країну від рейдерства

Четвер, 28 грудня 2006, 16:46

Перший заступник голови Секретаріату президента Арсеній Яценюк заявив, що заветований президентом закон про "Про перелік об'єктів права державної власності, що підлягають приватизації у 2007 році" створює умови для рейдерства.

"В законі було запропоновано схему, за якою особа, що придбає 25% акцій будь якої державної компанії має право придбати всю земельну ділянку, що знаходиться під цією державною компанією. В результаті може відбутися перерозподіл власності, а точніше міг би відбутися, коли б президент України не наклав вето на цей закон", - сказав Яценюк на прес-конференції в Києві у четвер.

"Наприклад, є особа, що володіє контрольним пакетом акцій підприємства. А тут з’являється рейдер, який на законних підставах, купивши 25% акцій і землю, фактично заволодіває всім підприємством", - підкреслив заступник голови Секретаріату.

Таким чином, на думку Яценюка, порушуються права власника контрольного пакету компанії.

"Цей закон також обмежує повноваження КМУ. Як це не парадоксально, але президент наполіг на тому, що не слід парламенту обмежувати повноваження уряду в питаннях приватизації", - сказав він.

І додав, що за чинною конституцією КМУ самостійно ухвалює рішення про перелік об'єктів, що підлягають приватизації. А компетенцією ВР є лише прийняття переліку об'єктів, що не підлягають приватизації.

Економічна Правда