Яценюк: Україна буде у СОТ влітку 2007

Четвер, 28 грудня 2006, 16:47

Перший заступник голови Секретаріату президента Арсеній Яценюк вважає, що Україна зможе вступити до СОТ вже наприкінці 2-го кварталу 2007 р.

"Ми вступаємо до СОТ 14 років. Щиро сподівалися, що вступимо до кінця поточного року, і для цього президентом було зроблено все, - сказав Яценюк. - Починаючи з того, що країна отримала статус країни з ринковою економікою від ЕС і США, була знята поправка Джексона-Вєніка, було підписано взаємний протокол про взаємний доступ на і ринки, підписані протоколи з Китаєм та Австралією", - заявив Яценюк.

"Зараз м’яч знаходиться включно у площині уряду, який має, в першу чергу, внести низку змін до власних нормативно-правових актів, починаючи з питань ветеринарної медицини і закінчуючи окремими нормами по інтелектуальній власності, - сказав Яценюк. – По-друге, повинен взяти надзвичайно активну участь у засіданні робочої групи і фактично завершити всі формальні речі щодо узгодження її звіту".

Яценюк вважає, що ці формальності можуть тягнутися, принаймні, квартал.

Таким чином, на думку Арсенія Яценюка, можна говорити про реальні термін формального прийняття звіту робочої групи а також вступу України до СОТ наприкінці 2-го кварталу 2007 р.

Економічна Правда