"Укрсоцбанк" хоче за 5 років збільшити активи майже в 6 разів

Вівторок, 19 грудня 2006, 12:37

АКБ "Укрсоцбанк" планує протягом п'яти років збільшити чисті активи до 100 млрд. грн.

Про це повідомила прес-служба банку з посиланням на голову правління "Укрсоцбанку" Бориса Тимонькина.

"У відношенні збільшення чистих активів у нашого банку досить агресивні плани. Ми плануємо закінчити 2006 рік, вийшовши на цифру в 17 млрд. грн. чистих активів. За підсумками наступного року можна впевнено сказати, що додамо до цієї цифри ще 10 млрд. грн., тобто одержимо 27 млрд. грн. Через рік ще плюс 13 млрд. грн. і вийдемо на цифру в 40 млрд. грн. У цілому протягом п'яти років плануємо досягти позначки в 100 млрд. грн. чистих активів",- повідомив Тимонькин.

На думку глави "Укрсоцбанку", досить тривалий час однією з основних проблем банківської системи України була невідповідність робочого тіла (активів) фізичним параметрам системи.

"Нинішня динаміка росту чистих активів дає підстави думати, що проблема капіталізації банків буде вирішена протягом декількох років. Банки серйозно ростуть, ми перестаємо проїдати гроші самі в себе, починаємо усе більше заробляти та капіталізувати прибуток", - вважає Тимонькин.

Нагадаємо, що в лютому 2006 року італійський банк Banca Intesa року підписав договір про покупку 85,42% акцій "Укрсоцбанку" за 1 млрд. 160 млн. дол.

У вересні 2006 року Banca Intesa заявив про те, що угода передбачає придбання 88,55 % акцій "Укрсоцбанку" з наданням іншим акціонерам (міноритарним) опціону на продаж акцій з метою контролю над 100% його акціонерного капіталу. При цьому вартість 100%-ного пакету акцій "Укрсоцбанку" (станом на вересень 2006 року) оцінена в 1 млрд. 400 млн. дол.

Економічна Правда