Янукович продав Ахметову сім літаків, 22 млн. грн. кожен

Четвер, 14 грудня 2006, 16:29

Прем'єр-міністри України та Казахстану Віктор Янукович та Даніал Ахметов підтвердили поставки до Казахстану семи українських літаків Ан-148.

Про це повідомив міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський.

"Сьогодні при зустрічі з прем'єром Казахстану підтверджено сім літаків", - сказав він в інтерв'ю журналістам у четвер в Астані.

Він зазначив, що ціна кожного літака складе близько 22 млн. грн. і назвав цю ціну "конкурентною для цього літака".

За його словами, ця ціна на третину менша за реальну вартість літака. Міністр повідомив, що Україна планує до кінця лютого закінчити сертифікацію літака. За його словами, перший літак Ан-148, що прибув до Казахстану, крім презентації в країні зробить ряд сертифікаційних польотів "за наявності бічного вітру понад 14 м/с".

Міністр підкреслив, що у 2007 році до Казахстану будуть поставлені два літаки Ан-148, і умовою їхньої оплати з казахської сторони є наявність сертифікатів. Рудьковський також підкреслив, що Україна запустила у виробництво комплектуючих для літаків Ан, які будуть поставлятися казахським замовникам.

Рудьковський також зазначив, що запустити у виробництво VIP-модифікацію літака Ан-148 можна буде після 2009 року, "після того, коли ці літаки політають".

Він висловив надію, що у 2007 році один з літаків Ан-148 уже почне виконувати рейси. За його словами, ці рейси можуть бути або до Москву, або до Варшави, або до Відня.

Інтерфакс-Україна