Тулуб розповів про збитки та нововведення Вуглепрому

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 14:52

Збитки підприємств вугільної галузі України за підсумками роботи у 2006 році можуть скласти 2 млрд. 400 млн. грн.

Про це журналістам повідомив міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб у Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, збитки підприємств вугільної галузі за січень-вересень зросли в три рази порівняно з аналогічним періодом 2005 року - до 1 млрд. 800 млн. грн.

Тулуб також повідомив, що Мінвуглепром планує створити Вугільну лізингову компанію. При цьому він уточнив, що компанію буде створено на базі міністерства. У той же час, міністр не виключив, що до роботи компанії можуть залучатися вітчизняні виробники гірничошахтного обладнання на комерційних умовах.

Як зазначив міністр, створення Вугільної лізингової компанії дасть можливість шахтам, які не мають достатніх фінансових ресурсів, отримувати нове обладнання за лізинговою схемою.

Також Сергій Тулуб проінформував щодо планів міністерства з 1 січня 2007 року ввести нову методологію розрахунку ціни вугілля виходячи з його теплоутворюючих властивостей. За його словами, Мінвуглепром передав проект методології на узгодження в Міністерство палива та енергетики.

"Створена робоча група і кожні три дні проводимо її засідання. Визначаємося, йдемо поетапно по кожному моменту", - зазначив Тулуб. Міністр не виключив, що група може закінчити розгляд проекту методології вже в середині листопаду.