Олександр Свіщов відкрив сучасний простір для великого спорту і розваг у Львові

Понеділок, 25 грудня 2023 —

У Львові  відбулось відкриття тенісних кортів у спортивно-розважальному центрі "LEOLAND" . Її творцям вдалось поєднати під одним дахом активний відпочинок та професійні заняття різними видами спорту.

Головним інвестором та рушійною силою будівництва СРЦ "LEOLAND" став український бізнесмен та президент федерації водного поло України Олександр Свіщов.

 

Олександр Свіщов розповів, як виникла ідея створення унікального та єдиного у своєму роді спортивно-розважального комплексу.  Так будувати сучасний СРЦ вирішили на базі спортивного комплексу "Україна", де раніше працювали шість тенісних кортів з ґрунтовим покриттям відкритого формату і два корти під накриттям. Але інфраструктура спорткомплексу вже доволі застаріла, і не давала змогу проводити міжнародні змагання чи чемпіонати України. Тому було вирішено побудувати сучасні тенісні корти, на яких можна грати в теніс упродовж цілого року. Цю ідею інвестори на чолі з Олександром Свіщовим втілювали у життя майже п’ять років. Концепцію майбутнього СРЦ обговорювали з командою і тенісною спільнотою Львова.

Комплекс "LEOLAND" відкритий для відвідувачів вже рік. Окрім тенісу спортивно-розважальний комплекс пропонує своїм відвідувачам різні види активностей, щоб кожна дитина чи дорослий знайшли "свій" вид спорту та удосконалювали свої вміння. Для найменших комплекс пропонує уроки дошкільної освіти: хімії та фізики, також дітлахи можуть спробувати себе у  танцях, тенісі чи футболі.

Війна в Україні виступає фактором, який знижує інвестиційну привабливість як для міжнародних так і для українських компаній. Але не зважаючи на досить складні часи для України відбулось відкриття комплексу "LEOLAND". Інвестор та ідейний натхненник Олександр Свіщов розповів, що змусило його піти на цей ризикований крок.

"Війна зробила велику невизначеність у житті кожного українця, куди рухатись і як жити далі. Але наші Збройні Сили стали на захист держави й зберігають нам надію, що все буде добре, що буде перемога над ворогом. Тому, я для себе прийняв рішення відкрити комплекс у такий складний час. Це теж є своєрідним сигналом від бізнесу, що ми живемо, розвиваємо спорт і інвестуємо у наших дітей, за якими майбутнє цієї країни. Я був переконаний – "LEOLAND" стане місцем, де лунатиме дитячий сміх, в якому малеча та батьки на певний час зможуть перемкнутися від важких реалії війни" - зазначив Свіщов.

Інвестор додав що для безпеки в СРЦ є укриття, де в разі повітряної тривоги діти знаходяться у  безпечному місці.

 

У теніс грають по всьому світу, в Україні він теж доволі популярний. А з відкриттям СРЦ "LEOLAND" у Львів повернулись великі турніри з тенісу, тепер вони проходять кожного місяця. В спорткомплексі вже відбулись чемпіонати України серед дітей та дорослих, яких у Львові не було понад десять років. Поява нового комплексу дала можливість займатись тенісом та проводити турніри цілий рік.

Олександр Свіщов повідомив, що сьогодні у "LEOLAND" проходять змагання з тенісу різних вікових категорій. За рік функціонування тенісних кортів в "LEOLAND", відбулося дуже багато змагань. У грудні 2022 року вдалось провести чемпіонати України серед юнаків і дорослих.

Голова львівського підрозділу Федерації тенісу України – Наталія Бодня зазначила що Львів, певною мірою, стає спортивною столицею з тенісу: "Ми набираємо обертів у змаганнях і головне, ми бачимо, що з’явилась велика зацікавленість серед дітей займатись великим тенісом".

Реклама: