Уряд Німеччини надає 50 млн євро для фінансування програми 5-7-9

П'ятниця, 1 грудня 2023 —

За дорученням німецького Федерального міністерства економічного розвитку та співробітництва (BMZ), KfW та Міністерство фінансів України підписали Угоду про грант в сумі 50 млн євро для фінансування програми 5-7-9, яку впроваджує Фонд розвитку підприємництва.

 

Завдяки наданому гранту українські підприємці отримають субсидії у вигляді часткової компенсації розміру процентної ставки за кредитами, що забезпечить для них доступ до фінансування.

"Уряд ФРН радий продовженню співпраці з Україною щодо підтримки підприємництва в умовах війни. Минулого року KfW надав 150 млн євро для програми 5-7-9, а тепер ми з задоволенням розширюємо підтримку на додаткові 50 млн євро.

Ці кошти є важливою складовою німецько-українського співробітництва задля розвитку, загальна сума якого лише у 2023 році склала більше ніж 600 млн євро", зазначила пані д-р Ульріке Хопп-Нішанка, керівниця штабу по Україні Федерального міністерства економічного розвитку та співробітництва (BMZ).

"Робота підприємств є важливою складовою фінансової стабільності та економічної безпеки України в умовах війни. 50 млн євро грантових коштів KfW стануть вагомим внеском у діяльність Фонду розвитку підприємництва з удосконалення діючих програм фінансової підтримки бізнесу.

Кошти будуть спрямовані на фінансування за Програмою "Доступні кредити 5-7-9%", що дозволить й надалі забезпечувати доступ малому і середньому бізнесу до пільгового кредитування", – наголосив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

"Українські підприємства сильно страждають від війни: зруйновані виробничі потужності, висока інфляція та стрімке зниження продажів загрожують існуванню багатьох компаній. Надаючи підприємцям під час війни субсидії у вигляді часткової компенсації процентної ставки, ми забезпечуємо продовження існування компаній та збереження робочих місць, що генерує дохід домогосподарств та податкові надходження для держави", зазначив Голова Представництва KfW в Україні та Молдові Лоренц Гесснер.

Довідково:

KfW провідний банк ФРН, спеціалізований на розвитку національної економіки, а також підтримці перехідних економік та країн, що розвиваються. KfW, переважно діючи за дорученням Уряду ФРН, а також з фінансуванням від ЄС, підтримує проекти насамперед у сферах енергоефективності, фінансового сектору (в першу чергу підтримка МСП), професійно-технічної освіти, соціальної та муніципальної інфраструктури та антикризові заходи (підтримка внутрішньо переміщених осіб тощо). Завітайте на веб-сторінку KfW: www.kfw.de.

Фонд розвитку підприємництва (ФРП), був утворений у 1999 році KfW, Урядом України в особі Міністерства фінансів України та Національним банком України.

ФРП перебуває у державній власності та є неприбутковою установою, метою якої є надавати підтримку мікро-, малим та середнім підприємствам (МСП), працюючи як фінансова установа другого рівня, спеціалізована на підтримці розвитку шляхом надання фінансових ресурсів МСП через відібрані фінансові установи-партнери.

Реклама: