Марко Ройс знову серед кращих

П'ятниця, 25 січня 2019 —
Дортмундська Боруссія впевнено йде на першому місці в чемпіонаті Німеччини, і якщо не зменшить обертів, то має всі шанси стати чемпіоном. Надзвичайно важливо, що команда не лише набирає очки за рахунок класу чи індивідуальної майстерності гравців, а постійно прогресує.
В перших турах чемпіонату Німеччини Боруссія створювала вкрай мало моментів, та ближче до початку зими почала грати більш варіативно, дивуючи суперників все новими й новими напрацюваннями. Але ще важливіше те, що у цієї команди є лідер. Аналіз статистичних даних на сайті football 24 дозволяє зробити висновок, що при поверненні з атаки до захисту команді дуже допомагають дії Вітселя, а в процесі конструювання власних атак шикарно проявляє себе Марко Ройс.
Неймовірна перша половина сезону дала німцю змогу повернутися до числа кращих футболістів планети. Півзахисник регулярно забиває, віддає гольові передачі, створює багато моментів біля воріт суперників. Якщо Ройс не втратить в плані ефективності, то цей сезон цілком може стати для нього найбільш успішним у кар’єрі. Судячи з даних з сайту Футбол 24, де є статистика по всім сезонам топ-чемпіонатів, настільки успішного сезону у Ройса не було вже більше п’яти років. Останні успіхи Марко нерозривно пов’язані з персоною Люсьєна Фавра, знайомого з Ройсом ще з часів спільної роботи у іншій Боруссії – з Менхенгладбаху. Ще вісім років тому Фавр не шкодував компліментів на адресу свого підопічного, називаючи гру Ройса схожою на симулятор футболу в PlayStation.Через кілька років гравець та тренер возз'єдналися, і Фавр скоріш за все готовий повторити свої слова ще раз. Цікаво, як за цей час змінилася роль Ройса на футбольному полі. Якщо раніше молодий Ройс залежав від руху партнерів, котрі відтягували на себе суперників, то зараз Марко вже самостійно створює простір для Ларсена й Санчо, знаючи по собі, як важливо мати перевагу в просторі. Поява Фавра в Дортмунді дала більше свободи Ройсу, адже новий тренер не обмежує функції півзахисника на полі. Фавр неодноразово називав створення коридорів визначальним аспектом сучасного футболу, а креативний Ройс як найкраще дозволяє реалізувати тренерські задумки. Швидке мислення й такі ж швидкі ноги дають Ройсу можливість бачити найкращі варіанти розвитку атак і висуватися на оптимальні позиції. 80% своїх голів у сезоні Марко забив без спротиву суперників, що вкотре підкреслює рівень інтелекту футболіста. С точки зрения полезности и участия в результатах команды Ройс сегодня один из лучших во всем мире. Кто знает, как бы развивался для него этот сезон, не приди в команду Фавр. Швейцарский тренер открыл у Марко второе дыхание, а сам игрок не раз называл Фавра лучшим тренером среди всех, под чьим руководством играл Ройс. И эти слова человека, которого тренировали Клопп и Тухель, действительно дорогого стоят.
Реклама: