050 571 24 23 Завдяки юристам Правової групи “Домініон” Управління у справах захисту прав споживачів повернуло підприємцю близько 64 тис. грн, незаконно стягнених у формі штрафних санкцій

Понеділок, 18 липня 2011 —
За результатами перевірки Управлінням у справах захисту прав споживачів наклало штрафні санкції у розмірі близько 64 000 грн за реалізацію товару, який підлягає обов’язковій сертифікації. Юристи Правової групи “Домініон” відстояли позицію підприємця, який був упевнений у своїй невинності, в результаті чого були скасовані усі санкції та відновлена ділова репутація бізнесмена.
Управлінням у справах захисту прав споживачів у м. Києві за наслідками перевірки господарської діяльності ФОП було винесено постанову про накладення санкцій за реалізацію товару, що підлягає обов‘язковій сертифікації в Україні. Товар реалізовувався без реєстраційних номерів сертифікатів відповідності або свідоцтв про визнання відповідності. В якості штрафних санкцій з підприємця було стягнено близько 64000 гривень. При винесенні цієї постанови посадові особи Управління у справах захисту прав споживачів у м. Києві не звернули (або не захотіли звернути) увагу на те, що підприємцем здійснювалась реалізація меблів вітчизняного виробництва, які не підлягають обов‘язковій сертифікації в Україні. Вичерпний перелік продукції, що підлягає обов‘язковій сертифікації в Україні, затверджено наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 1 лютого 2005 р. N 28, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 4 травня 2005 р. за N 466/10746. Меблеві вироби, вироблені в Україні, не входять до зазначеного переліку продукції. З подібними ситуаціями у своїй діяльності стикався мало не кожен підприємець. І багато з них були змушені виконувати рішення державних органів, які порушували їх законні права. Даний підприємець теж був упевнений у законності своїх дій. На щастя, він належав до тієї частини українців, які відстоюють свої права активно. На захист інтересів підприємця працювала Олена Хоміцька, старший юрист Адвокатського об'єднання «Правова група “Домініон“». У результаті адміністративного позову до Окружного адміністративного суду м. Києва штрафні санкції було повністю скасовано. “Подібні справи є черговим підтвердженням необхідності постійної правової підтримки бізнесу в сучасних умовах української економіки. Адже складність юридичних нюансів — не єдина перепона на шляху підприємця. Інколи ще більше шкоди завдають порушення законних прав саме з боку державних органів” — коментує Гончарук Михайло Петрович, партнер Адвокатського об'єднання «Правова група «Домініон» адвокат. Компанія “Домініон” була заснована у 2005 році партнерами-адвокатами Олександром Пінчуком та Михайлом Гончаруком. Компанія займається наданням юридичних послуг для бізнесу, здійснюючи практики як у рамках українського, так і світового законодавства. Спеціалісти правової групи практикують у таких галузях права, як корпоративне, контрактне, конкурентне, трудове, банківське, Інтернет-право та інші. “Домініон” є засновником порталу про трудове право http://www.trudovepravo.com.ua/та Інтернет-право http://www.e-pravo.com.ua/, а також — співзасновником Асоціації учасників ринку альтернативних видів палива та енергії України (АПЕУ) http://www.apeu.info/.
Реклама: