Юристи ILF надали роз'яснення та рекомендації щодо перетворення акціонерних товариств топ-менеджерам українських компаній

П'ятниця, 30 липня 2010 —
Юридична фірма ILF провела семінар на тему: «Перетворення АТ: гра за новими правилами. Практичні рекомендації по вибору оптимальної форми ведення бізнесу», який відбувся 21 липня 2010 року в конференц-центрі ILF в Харкові.
Юридична фірма ILF провела семінар на тему: «Перетворення АТ: гра за новими правилами. Практичні рекомендації по вибору оптимальної форми ведення бізнесу», який відбувся 21 липня 2010 року в конференц-центрі ILF в Харкові. Метою даного заходу було ознайомлення топ-менеджерів компаній, керівників фінансових та юридичних відділів із змінами в Законі України «Про акціонерні товариства». Зокрема, в новій редакції передбачено обов'язкове розділення АТ на публічні та приватні, накладена заборона на випуск акцій документарної форми, переглянуті порядок виплати дивідендів і правила проведення зборів акціонерів. Яким чином можна уникнути складностей у процесі реорганізації учасникам заходу розповіла начальник Харківського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку Валентина Степанова. Старший партнер юридичної фірми ILF Олена Кібенко у своєму виступі пояснила переваги і недоліки двох організаційно-правових форм АТ - публічного та приватного, а також порекомендувала не поспішати з визначенням статусу, оскільки в Законі залишається досить багато нерозкритих питань, та існує можливість появи додаткових роз'яснень. Старший юрист юридичної фірми ILF Олена Колісниченко представила доповідь «Якщо не АТ, то що ж? Плюси і мінуси перетворення акціонерного товариства у інші організаційно-правові форми: ТОВ, ТДВ, ПП, КТ» та розповіла про нюанси перетворення у інше господарське товариство. Серію доповідей продовжила активна дискусійна секція, в ході якої експерти відповіли на всі питання, які зацікавили учасників, а також обговорили нюанси реорганізації на прикладах з практики. Завершився захід неформальним спілкуванням гостей і юристів за чашкою кави.
Реклама: