Ринок праці в умовах кризи: стратегія стабілізації

П'ятниця, 19 грудня 2008 —
23 грудня 2008 року об 11.30 в інформаційному агентстві УНІАН (Київ, вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція на тему: «Ринок праці в умовах кризи: стратегія стабілізації».
У прес-конференції бере участь директор Державного центру зайнятості – керівник виконавчої дирекції Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Володимир Галицький.
В умовах кризи відбувається стрімке загострення ситуації на ринку праці України. Щодня чисельність безробітних, які звертаються до служби зайнятості, зростає на 12 тисяч осіб, а кількість робочих місць навпаки щодня скорочується на 2 тис. одиниць. За прогнозами, на 1 січня 2009 року на обліку в службі зайнятості перебуватиме понад 900 тис. безробітних, а вже на початок квітня їх може бути понад 1,5 мільйони. В цілому протягом наступного року соціальні послуги та матеріальне забезпечення в державній службі зайнятості отримають 3,2 млн. громадян. Державна служба зайнятості в цих умовах проводить активну політику на ринку праці та працює в режимі оперативного реагування. Робота в центрах зайнятості організована у понадурочний час, у вихідні дні та без перерв. Щодня кожен працівник служби зайнятості обслуговує в середньому майже 60 осіб, що вдвічі більше, ніж було місяць тому. Щоденно за допомогою служби зайнятості працевлаштовується по 4–4,5 тисяч осіб. • Які законодавчі ініціативи є необхідними і невідкладними? • Якими мають бути антикризові заходи у сфері зайнятості? • Як мінімізувати негативні наслідки на ринку праці? • Як забезпечити фінансову стабільність Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та уникнути дефіциту бюджету Фонду? Про це йтиметься на прес-конференції на тему: «Ринок праці в умовах кризи: стратегія стабілізації». Початок реєстрації об 11:00 Акредитуватися можна до 18:00 22 грудня 2008 р. за контактами: (044) 494 30 51 моб.(067) 693 45 75 e-mail: inform@esg.ua
Реклама: