Дружина Ющенка нагадала покупцям ІСД про благодійність

Четвер, 14 січня 2010, 12:24

Міжнародний благодійний фонд "Україна 3000", наглядову раду якого очолює дружина президента Катерина Ющенко, і благодійний фонд "Дитяча Лікарня майбутнього" нагадують покупцям корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) про додаткові зобов'язання корпорації.

Про це ідеться у заяві двох фондів, оприлюдненій у четвер.

"Згідно з інформацією, якою ми володіємо, при проведенні процедури due diligence цього активу не були враховані зобов'язання ІСД в розмірі 15 млн. доларів перед БФ" Дитяча лікарня майбутнього", - ідеться у заяві.

Про готовність фінансувати будівництво лабораторного корпусу майбутньої лікарні було публічно повідомлено під час проведення в грудні 2006 року Всеукраїнського благодійного телемарафону "Дитяча лікарня майбутнього". Ці зобов'язання в липні 2008 року також були підтверджені листом за підписом голови ради директорів ІСД Сергія Тарути, нагадують у фондах.

Реклама:

Фонди відзначають, що на нинішньому етапі проекту інші благодійники виконали взяті зобов'язання в повному обсязі або підтвердили процедуру платежів договірними відносинами.

Серед них, зокрема, згадуються президент БФ "Розвиток України" Рінат Ахметов, президент компанії "Смарт-Холдинг" Вадим Новинський, керівник всеукраїнської благодійної організації "Фонд Віктора Пінчука - соціальна ініціатива" Віктор Пінчук, народний депутат Борис Колесников, меценат Джеймс Темертей.

Фонди нагадують, що архітектурний проект лікарні розробив французько-британський консорціум BDP.

У 2009 році Київрада виділила для будівництва лікарні земельну ділянку, на якій проведені всі дослідницькі роботи - геологічні, гідрогеологічні, геодезичні та інші.

Наразі отримані всі дозволи для початку будівництва. Проект передано на комплексну державну експертизу, після якої почнуться будівельні роботи.

Усі зібрані кошти перебувають на депозитному рахунку у державному Укрексімбанку.

Як повідомлялося, на початку січня контрольний пакет акцій ІСД купив російський бізнесмен Катунін, власник швейцарського трейдера Carbofer, з невідомими компаньйонами за участю російського урядового банку Внєшекономбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: