Комісія виявила непрозорі тендери щодо "Олімпійського"

П'ятниця, 10 липня 2009, 18:32

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з перевірки дотримання законодавства України при реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" виявила численні випадки зловживань.

Про це на прес-конференції повідомив голова комісії, депутат Ради від Партії регіонів Равиль Сафіуллін, передає агентство "Українські новини". 

Він зазначив, що, на думку комісії, Чернявський був призначений на посаду в.о. гендиректора "Олімпійського" не зовсім законно, тому що, за даними комісії, які вони направили в прокуратуру, Чернявський є має 3 громадянства - українське, російське й хорватське.

Члени комісії також зазначили, що з порушеннями законодавства Чернявським було змінено і тендерний комітет, до складу якого ввійшли особи, що не мають відповідних сертифікатів.

Реклама:

Сафіуллін також додав, що зловживають своїм службовим становищем у ході реконструкції комплексу й віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, і міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Крім того, комісія встановила, що архітектурне бюро GMP von Gerkan, Marg und Partner (Німеччина) було неправомірно визначено переможцем конкурсу на проект реконструкції НСК, тому що спочатку 21 голос "за" з 24 одержала компанія Archasia Design Group Limited (Тайвань), а подальші результати були досягнуті не зовсім законним шляхом.

Крім того, комісія заявила, що непрозорим чином був обраний і генпідрядник.

Члени комісії зазначили, що неправомірною є й сума реконструкції НСК, тому що остаточної кошторисної документації досі немає й невідомо, коли вона з'явиться.

Також комісія висловила сумніви щодо завершення реконструкції "Олімпійського" у заявлений термін.

Крім того, члени комісії повідомили, що роботу з НСК буде продовжено, тому що комісія не одержала всю необхідну й запитану документацію від Генеральної прокуратури й Контрольно-ревізійного управління.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: