Восени газ для населення може подорожчати

Субота, 27 червня 2009, 09:10

Кабінет міністрів має намір рекомендувати Національній комісії регулювання електроенергетики з 1 жовтня 2009 року переглянути ціни на газ, що поставляється населенню, до економічно обгрунтованого рівня.

Про це ідеться у проекті постанови уряду "Про затвердження заходів для стабілізації фінансового становища НАК "Нафтогаз України", повідомляє тижневик "Дзеркало тижня".

"Рекомендувати НКРЕ з 1 жовтня 2009 року переглянути ціни на газ, що поставляється населенню, до економічно обгрунтованого рівня", - йдеться у документі.

Крім того, згідно з документом, Міністерству фінансів і Міністерству палива та енергетики доручається розробити і затвердити механізм збільшення статутного фонду НАК "Нафтогаз України" на 18,6 мільярдів гривень.

Реклама:

"Нафтогазу" доручається цими коштами розрахуватися з Ощадбанком за кредит.

Пропонується також для підвищення дисципліни розрахунків підприємств теплокомуненерго впровадити спеціальні, так звані цільові рахунки, щоб кошти, отримані за газ, автоматично спрямовувалися на його оплату.

Все газорозподільне майно, яке сьогодні використовують обл- і міськгази, відповідно до проекту постанови, повинно бути передане на баланс НАКу.

Ліцензії облгазів повинні бути переглянуті, а їхні умови - посилені.

За інформацією видання, деталі проекту постанови уряду ще узгоджуються.

Як відомо, раніше прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляла, що протягом 2009 року ціна на газ для населення не зміниться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: