АРМА: Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений

П'ятниця, 19 квітня 2024, 15:46 -

АРМА запропонувало Мінкульту залучити фахівців до проведення експертизи картин Медведчука. Ті, які становлять культурну цінність для держави, не будуть реалізовані.

Про це повідомляє пресслужба Агентства з розшуку, повернення та менеджменту активів (АРМА).

Так, 19 квітня відбулося засідання Комісії з питань проведення конкурсного відбору юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів, зокрема - колекції картин Медведчука. Комісію очолює заступник голови АРМА Грігол Катамадзе.

"Рішенням Комісії оголошено про початок конкурсу та визначено дату оголошення переможця – 9 травня 2024 року", – йдеться в повідомленні.

Реклама:

Зокрема, на засіданні Катамадзе повідомив, що АРМА надіслало листа до Міністерства культури та інформаційної політики із пропозицією залучення експертів до проведення експертизи щодо картин.

"У випадку встановлення в колекції картин, які становлять культурну цінність для держави, або визначення їх предметами музейного значення, Комісія Агентства може прийняти рішення щодо призупинення процедури продажу таких полотен", – заявляє АРМА.

За словами заступника Голови Комісії Станіслава Петрова, у разі виявлення серед колекції картин тих, які становлять культурну цінність, Комісія прийматиме рішення щодо призупинення процедури продажу таких картин та вжиття заходів щодо їх збереження для держави. 

Реклама:

Нагадаємо:

Національне агентство з розшуку та менеджменті активів (АРМА) готує до реалізації 264 картини, що належали Віктору Медведчуку.

Напередодні, Мінкульт закликав передати вилучені у Віктора Медведчука цінні твори мистецтва українським музеям, чиї колекції постраждали через війну

Реклама: