В "Укргідроенерго" не виключають наміри росіян повністю зруйнувати ДніпроГЕС

П'ятниця, 22 березня 2024, 16:01 -

Ракетна атака на Дніпровську ГЕС стала можливою завдяки браку належної реакції світової громадськості на екологічну катастрофу внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС у червні 2023 року. Водночас в "Укргідроенерго" не виключають можливих намірів ворога повністю зруйнувати станцію.

Таку думку висловив гендиректор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота в ефірі телемарафону, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я хотів би ще раз звернутися до європейської та світової спільноти. Неналежна оцінка катастрофи на Каховській ГЕС призводить до сьогоднішніх ударів по таких небезпечних гідроспорудах. Якби була належна оцінка, накладено санкції та ухвалено належні рішення, ворог не наважувався б бити ракетами по гідрооб'єктах", - сказав він.

За словами Сироти, 22 березня, в п'ятницю, по ДніпроГЕС прилетіло досить багато російських ракет, водночас CEO не виключив можливих намірів ворога повністю зруйнувати станцію.

Реклама:

"Ніщо не виключено. Ми ж бачимо, що вони все руйнують", - доповнив він.

Нагадаємо:

Унаслідок ракетної атаки 22 березня є влучання по найбільшій ГЕС України - ДніпроГЕС у Запоріжжі. Загрози прориву немає, ситуація на плотині станції контрольована. 

Реклама:

В "Укргідроенерго" повідомили про два прямих влучання у ДніпроГЕС, що у Запоріжжі, – в ГЕС-1 та ГЕС-2. Наразі невідомо, чи вдасться відновити останню, адже вона зазнала серйозних пошкоджень. 

Пізніше стало відомо, що російські ракети вдарили по ДніпроГЕС 8 разів, на станції працюють аварійні служби та ДСНС. 

Унаслідок ракетних ударів росіян по об'єктах енергосистеми України у низці областей України вводяться аварійні відключення електроенергії.

Реклама: