Біткойн знизився до тижневого мінімуму після досягнення історичного максимуму

П'ятниця, 15 березня 2024, 11:54 -

Біткойн знизився до тижневого мінімуму під час нестабільної торгівлі 15 березня, оскільки інвестори отримали прибуток від його зростання до рекордно високого рівня, а інфляція в США затьмарила перспективи раннього зниження ставок знизила попит на більш ризиковані активи.

Про це повідомляє Reuters.

Біткойн впав більш ніж на 5% під час азіатської сесії до найнижчої позначки в 66 629,96 дол, перш ніж компенсувати частину втрат до останньої торгівлі на 3,5% нижче.

Зазначається, що поривчасті зміни в найбільшій у світі криптовалюті відбулися через день після того, як вона досягла максимуму в $73 803,25, встановивши новий рекорд четвертий день поспіль.

Реклама:

Маса даних, опублікованих напередодні, показала, що хоча роздрібні продажі в США відновилися менше, ніж очікувалося в лютому, ціни виробників зросли більше, ніж очікувалося.

Ринки відреагували, скоротивши шанси на цикл пом’якшення ФРС, який розпочався в червні, і тепер ф’ючерси вказують на приблизно 60% ймовірність зниження ставки в цьому місяці, порівняно з приблизно 74% тиждень тому, згідно з інструментом CME FedWatch.

Сценарій "вищі за довші" ставки, особливо в Сполучених Штатах, зазвичай поганий для чутливих до ризику активів, таких як криптовалюта.

Реклама:

Тим не менш, біткойн залишається майже на 60% вищим за рік до сьогоднішнього дня, чому сприяє крипто-божевілля, викликане потоками в спотові біржові криптопродукти в США, і оскільки трейдери залишаються в основному зосередженими на перспективі зниження глобальних процентних ставок до кінця року. .

Економічна правда

Реклама: