Банки ОАЕ обмежили розрахунки з РФ і почали закривати рахунки клієнтів-росіян – ЗМІ

Понеділок, 19 лютого 2024, 09:10 -
 
getty images

Банки Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) через ризик вторинних санкцій обмежили розрахунки з Росією і стали закривати компаніям і фізособам рахунки.

Про це пишуть "Ведомости" із посиланням на бізнесменів, які працюють в ОАЕ, та представника об'єднання "Деловая Россия".

Тенденцію також підтвердили податкові та юридичні консультанти. Про проблему знають в уряді РФ, хоча вважають її некритичною і вирішуваною, розповіло виданню близьке до Кабміну РФ джерело.

"Зараз банки ОАЕ гроші з Росії не приймають і у зворотний бік платежі не проводять", - повідомив газеті представник "Деловой России".

Реклама:

За його словами, банки ОАЕ продовжують закривати рахунки компаніям, власники яких є громадянами Росії, "зокрема і з непрозорих причин".

Зазначаться, що банки ОАЕ почали посилювати політику щодо клієнтів із громадянством РФ восени 2023 року. Тоді кредитні організації перестали приймати платежі з Росії.

"У ланцюжок оплати довелося додавати банк у Гонконзі, але з лютого 2024 року і він відмовився від співпраці, розрахунки тепер ведуть у криптовалюті.

Реклама:

Для компаній із російськими бенефіціарами, які не отримують грошей із Росії і не переказують у Росію, ускладнилася ситуація з банківським обслуговуванням", - розповіли співрозмовники видання.

"Ведомости" зазначають, що обмеження для клієнтів-росіян банки ОАЕ запровадили до того, як у грудні 2023 року США оголосили про вторинні санкції. Джерела газети припускають, що це може бути пов'язано зі значною часткою іноземних акціонерів у великих кредитних організаціях.

Співрозмовники видання зазначили, що відкрити рахунок у банках ОАЕ для фізичних або юридичних осіб із Росії все ще можливо, але процедура займає більше часу, а прискорити її можуть особисті знайомства з представниками місцевих еліт.

Нагадаємо:

Турецькі банки відмовляються від роботи з російськими, побоюючись вторинних санкцій.

Турецькі банки посилили політику щодо російських клієнтів - деякі фінансові організації почали закривати компаніям рахунки і підвищили вимоги до фізосіб, які збираються відкрити картку. У Кремлі підтвердили, що проблема справді існує.

Держбанки Китаю посилюють обмеження на фінансування російських клієнтів після того, як США пригрозили вторинними санкціями проти іноземних фінансових фірм, які допомагають РФ у військових діях в Україні.

Економічна правда

Реклама: