У Мінагрополітики засудили знищення українського зерна після перетину польського кордону

Понеділок, 12 лютого 2024, 16:56 -

Міністерство аграрної політики та продовольства засудило навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні. 

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

"Ми уважно спостерігаємо за ходом розслідування даного інциденту, очікуємо на швидке встановлення та покарання винних", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що розуміють, коли  польські фермери відстоюють свої інтереси в цивілізований спосіб, але цей випадок знищення української пшениці не має нічого спільного з мирними протестами ані з юридичної, ані з моральної точки зору.  

Реклама:

"Вже два роки повномасштабного вторгнення українські аграрії працюють під постійними ворожими обстрілами, зазнають величезних збитків. Вони здобувають це зерно надзвичайно важко і  часом ціною свого життя", - додали в Мінагро.

Також міністерство запрошує польських фермерів до України пересвідчитися, в яких умовах зараз працюють українські аграрії. 4 мільйони малих фермерів в Україні готові поділитися своїм досвідом з польськими колегами.

Нагадуємо:

Реклама:

11 лютого протестуючі біля пункту перетину польсько-українського кордону польські аграрії висипали частину зерна з трьох українських вантажівок, поліція розслідує інцидент.

Реклама: