Уряд Польщі напередодні відставки обіцяє боротися за дозвільну систему для українських перевізників

Понеділок, 4 грудня 2023, 15:18 -

Польща налаштована вимагати від Європейського Союзу відновити систему видачі дозволів для українських далекобійників.

Як  пише "Європейська правда", про це заявив 4 грудня прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, уряд якого може піти у відставку вже за тиждень.

"Я пообіцяв перевізникам і ми обов’язково дотримаємося свого слова, ми будемо дуже жорстко і чітко вимагати відновлення системи дозволів для українських вантажівок і українських водіїв, які приїжджають і прибувають до Польщі.

Ця система діяла до весни 2022 року і працювала добре, потім її змінила Єврокомісія і сьогодні перевізники блокують кордон", – зазначив глава польського уряду, чий мандат, як очікують, може завершитися вже 11 грудня.

Реклама:

"Ми обов’язково будемо вимагати від Єврокомісії відновлення дозвільної системи, яка рівноцінно та справедливо регулюватиме цей транспортний ринок", – додав він, фактично повторивши свою позицію, оприлюднену наприкінці листопада.

Нагадуємо:

Польські водії блокують пропускні пункти з 6 листопада, вимагаючи від ЄС відновити систему, за якою українським компаніям потрібні дозволи для роботи в ЄС. До польських водіїв приєдналися польські фермери, а згодом і словацькі далекобійники.

Реклама:

На українсько-польському кордоні станом на ранок понеділка, 4 грудня, перебували приблизно 2500 вантажних транспортних засобів.

Читайте також: Дональд Туск іде на ротацію: як буде змінюватися влада у Польщі після відставки уряду ПіС

Реклама: