97 транспортів замість метро: КМДА бореться з наслідками закриття станцій

Неділя, 10 грудня 2023, 17:35 -
 
getty images

77 автобусів та 20 тролейбусів рухаються за маршрутами, що копіюють закриту ділянку Оболонсько-Теремківської гілки Київського метро.

Про це повідомляє КМДА на своєму каналу у Telegram.

Рух альтернативного наземного транспорту в районі закритих станцій було організовано 8 грудня. Повідомляється, що завдяки посиленню роботи тролейбусного маршруту №50-К на лівому березі, вдалось частково переорієнтувати пасажиропотік від "синьої" гілки метро, на "червону".

Також ведуться термінові роботи з організації відокремленої смуги для громадського транспорту на вулиці Васильківській та площі Либідській. Окрему смугу обіцяють запустити 11 грудня.

Реклама:

На час ремонтних робіт організовано рух за наступними маршрутами:

  • Тимчасовий автобусний маршрут №2-М "Кібернетичний центр – ст. м. "Теремки" – ст. м. "Либідська", на якому працюють 77 автобусів  з інтервалом руху 1 хв. 
  • Тимчасовий тролейбусний маршрут №43-К "Кібернетичний центр – ст. м. "Либідська", на якому працюють 20 тролейбусів з інтервалом у 3 хв.
  • Шлях автобусного маршруту №38 подовжено до ст. м. "Либідська". На маршруті працюють 5 автобусів з інтервалом у 17 хв.
  • На тролейбусному маршруті №50к "вул. Милославська – пл. Дарницька" збільшено кількість рухомого складу. Працює 10 тролейбусів з інтервалом у 9 хв.

Читайте також: Теремки і Голосіїв без метро. Що трапилось з "синьою" гілкою метрополітену

Нагадаємо:

Реклама:

Столичні правоохоронці порушили кримінальну справу щодо службової недбалості через тріщини у стелі киїського метрополітену між станціями "Теремки" та "Либідська".

У Києві з 8 грудня через ремонт тунелю на синій гілці метрополітену між станціями "Либідська" та "Теремки" організували рух наземного транспорту, що дублюватиме маршрути закритих станцій метро.

Реклама: