Економіка США у третьому кварталі зросла швидше, ніж очікувалося

Середа, 29 листопада 2023, 20:18 -
 
getty images

Економіка США у третьому кварталі зросла на 5,2%  у річному обчисленні, що є кращим показником, ніж 4,9% як очікувалось раніше. 

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що у ВВП США зріс на 5,2% у річному обчисленні в минулому кварталі, в порівнянні з раніше зареєстрованими темпами в 4,9%, згідно з даними  Бюро економічного аналізу (BEA) Міністерства торгівлі.

Крім того, це  є найкращим показником зростання із четвертого кварталу 2021 року.

Реклама:

У другому кварталі економіка США зросла на 2,1% і збільшується з темпами, які значно перевищують те, що офіційні особи Федеральної резервної системи вважають неінфляційним темпом зростання близько 1,8%.

"Перегляд зростання в бік збільшення в минулому кварталі відобразив підвищення інвестицій у бізнес та нерухомість, переважно склади та медичні установи. Витрати державних і місцевих органів влади також були переглянуті вгору", – йдеться в повідомленні. 

Проте зростання споживчих витрат, на які припадає понад дві третини економічної активності США, було знижено до все ще стабільних 3,6%. Також збільшення кількості робочих місць сповільнилося у жовтні, а рівень безробіття зріс майже до дворічного максимуму у 3,9%.

Реклама:

Нагадаємо: 

Адміністрація президента США Джо Байдена поширила дані про те, які штати отримали найбільшу фінансову вигоду від військової допомоги Україні. Це зробили для того, щоб посилити підтримку з боку республіканців, які виступили проти продовження військової допомоги.

Реклама: