Справа Укргазбанку: на "Армію дронів" спрямують 15 мільйонів від восьми засуджених

Вівторок, 21 листопада 2023, 11:20 -
 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спрямує 15 мільйонів гривень на проєкт Збройних сил України "Армія дронів" від засуджених у межах розслідування кримінального провадження щодо незаконного виведення коштів із АБ "Укргазбанк".

Про це повідомляє пресслужба САП.

Загальна сума збитків, яка буде відшкодована до Державного бюджету України, становить 35 млн грн. 

Як нагадали у САП, упродовж 2014-2020 років колишнє керівництво банку та інші особи під виглядом виплати коштів за послуги за залучення клієнтів банку (агентські послуги), які насправді не надавались, заволоділи 205 млн грн.

Реклама:

САП і Національне антикорупційне бюро України повідомили про підозру 16 особам, які залучались до участі у цій "агентській схемі", серед яких колишні голова Національного банку України, заступник міністра юстиції та перший заступник генерального прокурора.

Нагадаємо: 

У кінці вересня цього року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування у справі заволодіння коштами "Укргазбанку" у розмірі 206 мільйонів гривень.

Реклама:

У незаконному виведенні коштів підозрюють злочинну організацію на чолі з ексголовою правління АБ "Укргазбанк" – Кирилом Шевченком.

Також підозру у розкраданні 206 млн грн державного банку повідомили ще чотирьом основним фігурантам даного злочину, серед яких колишні та чинні високопосадовці банківських установ.

У жовтні 2022 року ВАКС призначив заставу екс-директору департаменту "Укргазбанку" у розмірі майже 40,2 млн. гривень.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук трьох посадовців "Укргазбанку", причетних до розкрадання понад 200 млн грн, серед яких – ексголова Нацбанку Кирило Шевченко.

Ексглава НБУ Кирило Шевченко вважає, що оголошення його в розшук у справі розкрадання 200 млн грн Укргазбанку "є зайвим підтвердженням заангажованості та політизованості слідства".

Реклама: