Понад 500 співробітників OpenAI вимагають від ради директорів піти у відставку після звільнення Альтмана

Понеділок, 20 листопада 2023, 17:19 -
 
Сем Альтман
getty images

Сотні співробітників OpenAI закликають до відставки раду директорів компанії і погрожують звільнитися після несподіваного звільнення гендиректора Сема Альтмана та новин про його перехід в Microsoft.

Про це пише СNN із посиланням на лист 505 із 700 співробітників до ради директорів, з яким ознайомилось видання.

У листі понад 500 співробітників звинуватили раду директорів OpenAI у неправильному поводженні зі звільненням Альтмана, ненаданні достатніх доказів того, що Альтман не був відвертим з радою, а також у "недобросовісному веденні переговорів" з виконавчим керівництвом компанії.

"Ваші дії зробили очевидним те, що ви не здатні контролювати OpenAI", - написали співробітники. "Ми не можемо працювати на людей, яким бракує компетентності, розсудливості та турботи про нашу місію і співробітників", - йдеться у листі.

Реклама:

Співробітники також попередили, що вони "неминуче" підуть за Альтманом в Microsoft, якщо рада директорів не піде у відставку і не відновить Альтмана і колишнього президента OpenAI Грега Брокмана, якого рада директорів також звільнила в п'ятницю.

Серед підписантів - Міра Мураті, яку ще в п'ятницю рада директорів призначила тимчасовим наступником Альтмана, а також Ілля Суцкевер, співзасновник OpenAI, головний науковий співробітник і член ради директорів, який, за численними повідомленнями, зіграв певну роль у звільненні Альтмана.

"На зміну Мураті прийшло призначення нового тимчасового генерального директора, 40-річного співзасновника компанії Twitch Еммета Шира.

Реклама:

У понеділок, коли з'явилася новина про лист, Сацкевер опублікував на X вибачення, в якому визнав свій внесок у кризу, яка, як виявилося, була пов'язана з напруженістю у відносинах між Альтманом і радою директорів щодо темпів і масштабів розвитку ШІ", - пише CNN.

"Я глибоко шкодую про свою участь у діях ради директорів, - написав він. "Я ніколи не мав наміру завдати шкоди OpenAI. Я люблю все, що ми створили разом, і зроблю все можливе, щоб возз'єднати компанію", - додав Суцкевер.

Читайте також: Корифей Кремнієвої долини: історія "батька" ChatGPT Сема Альтмана

Нагадаємо:

Сем Альтман за рішенням ради директорів залишив посаду CEO OpenAI, а Міра Мураті, чинна технічна директорка, тимчасово очолить компанію.

Найбільші інвестори OpenAI, серед яких Microsoft, вимагали повернути Сема Альтмана на посаді генерального директора після несподіваного рішення ради директорів звільнити його.

Згодом стало відомо, що колишній СЕО OpenAI Сем Альтман і президент компанії Грег Брокман разом приєднаються до Microsoft, де очолять нову передову дослідницьку групу штучного інтелекту. 

Економічна правда

Реклама: