Нардепа Дубневича оголосили у міжнародний розшук

Четвер, 2 листопада 2023, 14:35 -
 
ФОТО: FACEBOOK.COM/DUBNEVYCH

Вищий антикорупційний суд України оголосив у міжнародний розшук народного депутата Ярослава Дубневича, якого обвинувачують у незаконному заволодінні 93 млн грн "Укрзалізниці".

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

"2 листопада колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниця"", – йдеться у повідомленні. 

Суд зважив на неявки обвинуваченого у судові засідання і наявність підтвердженої інформації про його перебування за кордоном, та задовольнив клопотання.

Реклама:

Питання щодо звернення в дохід держави застави у розмірі 56 млн грн та зміну обвинуваченому запобіжного заходу вирішуватимуть у наступних судових засіданнях.

Читайте також: Поїзд зрушив. Як Дубневич став першим доторканним депутатом нової Ради 

Нагадаємо: 

Реклама:

У лютому 2022 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура за матеріалами досудвого розслідування НАБУ скерувала до суду обвинувальний акт про обвинувачення 9 осіб, серед яких - нардеп Ярослав Дубневич.

Нардепа та 8 інших обвинувачених підозрюють у незаконному заволодінні понад 93 млн гривень коштів ПАТ "Укрзалізниці".

11 жовтня 2023 року НАБУ і САП повідомили Дубневичу про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку. 

Оскільки народний депутат переховується від органу слідства, 17 жовтня детективи НАБУ оголосили його в розшук. А 27 жовтня ВАКС постановив примусово доставити на судове засідання народного депутата Ярослава Дубневича.

Реклама: